Као знак пријатељства руског и српског народа, за активну сарадњу у области информационих, образовних, културних и патриотских пројеката, заједничког рада на обнављању сећања на бранитеље Отачества, 5. Априла, текуће године , захвалнице су уручене начелнику општине Прњавор мр Дарки Томаш, затим, помоћнику начелника општине Прњавор Славиши Миланковић (син комаданта „Вукова са Вучијака“,  Вељка Миланковића — хероја Републике Српске). Захвалнице додјељује Руска информативна агенција «Ветеранские Вести». Захвалнице је уручила копредседница Српско-руског културно-историјског, образовног центра «Сим Победиши» Јулија Воинова- Жунић.       

     

  У септембру прошле године, поводом пројекције и промоције филма „И ја сам Рус. Две жеље српског пјесника“ главни уредник агенције «Ветеранские Вести» Вјачеслав Калинин, стигао је на краће вријеме у овај град заједно са неколико  званиника руске делегације. Догађај је оганизовала јавна организација «Друштво умјетника и пријатеља умјетности“ Прњавор. Том приликом су уручена признања, захвалнице за борце „Вукови са Вучијака“, медаље за учеснике Другог свјетског рата, затим медаље Пушкина за умјетничка дстигнућа и постхумно одликвање за комаданта Вељку Миланковића, медаља „Генерал армије Маргелов“.                      

    Пријатељство и сарадња наших православних народа траје кроз векове. Она и даље расте, развија се у и нашим времену. Шта год да се догоди у овом проблематичном свету, на планети Земљи и у целом Свемиру, ми верујемо истини и победи у љубави и истомишљењу.

 С поштовањем,Јулија Воинова- Жунић 

2019 г.